Filmnieuws

Titel afbeelding
EFA eert Werner Herzog

Ter gelegenheid van de 32ste European Film Awards (EFA’s) en ter erkenning van zijn unieke bijdrage tot de filmwereld, kondigt de European Film Academy met trots aan dat Werner Herzog een LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD krijgt voor zijn uitmuntende verzamelde werken.

Belgische coproductie "Fight Girl" wint de EFA Young Audience Award 2019

Een echte Europese jury, bestaande uit 12 tot 14-jarigen in 55 steden over heel Europa en ook buiten Europa, heeft de film "Fight Girl" verkozen tot winnaar van de EFA Young Audience Award 2019.

Bas Devos wint Regieprijs in Hong Kong

Op de 43steeditie van het Hong Kong International Film Festival (18 maart-1 april) heeft Bas Devos met zijn speelfilm Hellhole de Firebird Award voor Beste Regie gewonnen. Dat maakte de festivalorganisatie vandaag bekend. Hellhole dat eerder dit jaar op het Internationaal Filmfestival van Berlijn in wereldpremière ging, kwam bij ons op 20 maart in de bioscoop.

Cargo-regisseur Gilles Coulier regisseert internationale TV-reeks ‘War of the Worlds’ met o.a. Gabriel Byrne en Elizabeth McGovern

Op 29 januari 2019 werd bekend gemaakt dat regisseur Gilles Coulier, bekend van de film "Cargo" en de televisiereeksen 'De Dag' en 'Bevergem', gestart is met de opnames van de internationale dramareeks War of the Worlds.  De topcast die Coulier samenstelde voor de reeks is alvast indrukwekkend. Zo worden de hoofdrollen vertolkt door Oscarwinnaar Gabriel Byrne (o.a.

Hannes De Maeyer componeerde de filmscore voor de langverwachte remake van de Duitse familiefilm "Immenhof"

Vanaf 17 januari wordt de film, geregisseerd door de in Duitsland immens populaire Sharon von Wietersheim, in Duitse cinema's verdeeld en dit op ongeveer 600 filmkopijen tegelijkertijd, waardoor de film nu al tot één van de meest populaire Duitse films wordt beschouwd.

"Lazzaro Felice" wint de European University Film Award (EUFA)

De European Film Academy (EFA) en het Filmfest Hamburg feliciteren "Happy as Lazzaro" ("Lazzaro Felice") van Alice Rohrwacher, winnaar van de European University Film Award 2018.

De presentatie van de winnaar vindt plaats op vrijdag 14 december op de welkomreceptie, tijdens het European Film Awards Weekend in Sevilla.

Golden Globe Nominatie voor "Beautiful Boy"

The Searchers kondigt met trots aan dat Felix van Groeningen's "Beautiful Boy" een Golden Globe nominatie in de wacht heeft gesleept. Timothée Chalamet werd genomineerd voor zijn rol in het bejubelde drama.

Ce magnifique gâteau ! genomineerd voor Annie Awards

LOS ANGELES/BRUSSEL, 3 december 2018. "Ce magnifique gâteau !", de middellange animatiefilm van Emma de Swaef en Marc James Roels is genomineerd voor een prestigieuze Annie Award. Dit in de categorie voor Beste Onafhankelijke Animatiefilm.

Ere-award van de EFA - voorzitter en Raad van Bestuur voor Costa-Gavras

Ter gelegenheid van de 31ste European Film Awards op 15 december, krijgt de legendarische regisseur Costa-Gavras de ere-award van de EFA voorzitter en Raad van Bestuur. Met deze award wil de European Fim Academy een speciaal eerbetoon brengen aan deze uitstekende regisseur, die ook een persoonlijkheid is met een politieke stem.

200.000ste bezoeker voor GIRL in de bloemetjes gezet!

Vandaag verwelkomde regisseur Lukas Dhont in Kinepolis Antwerpen de 200.000ste bezoeker van zijn film "Girl". De gelukkige filmbezoeker kreeg onverwacht een boeket bloemen van de regisseur, die net terug was uit Los Angeles n.a.v. de Oscarcampagne.

Pagina's