Damon vergelijkt Bourne met Bond...

vrijdag, 17 augustus, 2007

Deze week ging "The Bourne Ultimatum" in première in Engeland en op Leicester Square in Londen waren de belangrijkste cast members en een aantal genodigden natuurlijk present.

Matt Damon, Julia Stiles en Paul Greengrass waren de belangrijkste aanwezigen en ondanks de regen liet Damon zich toch verleiden tot enkele opmerkelijke uitspraken wanneer men hem in een kort interview in de richting stuurde van de vergelijking Bourne-Bond...

Zo zei hij ondermeer dat James Bond "altijd zal geassocieerd blijven aan de jaren '60 en de waardes van die tijdsperiode" en bijgevolg "bijzonder anachronistisch is als je hem plaatst in de wereld van vandaag". "Bond is an imperialist and a misogynist who kills people and laughs about it, and drinks Martinis and cracks jokes" zo voegde hij er nog fijntjes aan toe. Toen hij Bourne nog eens toelichtte zei hij ondermeer dat die "niet de beschikking had over gadgets" (?!).
Natuurlijk haalde men ook Paul Greengrass voor de microfoon die in zijn commentaar ook al een brugje sloeg naar de Bond-concurrent : "The Bourne franchise is not about wearing Prada suits and looking at women coming out of the sea with bikinis on. It's about essence and truth, not frippery and surface".