Filmnieuws

Titel afbeelding
Salman Rushdie schrijft pleidooi voor "Lion"

Schrijver Salman Rushdie schreef een opiniestuk op deadline.com waarin hij een hartstochtig pleidooi houdt voor de film "Lion". Hij vertelt ondermeer waarom een film over migratie nu meer dan ooit aandacht verdient.

Eerste Beelden van Cargo

Na zijn kortfilms "IJsland" en "Mont Blanc" (beide genomineerd voor het Filmfestival van Cannes), en zijn felbejubelde Canvas-serie 'Bevergem', is Cargo de eerste langspeelfilm van regisseur Gilles Coulier.  De film werd, net als 'Bevergem', geproduceerd door het productiehuis De Wereldvrede.

Opnames "Vele Hemels boven de Zevende" gestart

Regisseur Jan Matthys startte deze week met de opnames van "Vele hemels boven de zevende", de verfilming van de gelijknamige succesvolle debuutroman van Griet Op de Beeck. Naar de invulling van de personages uit het boek werd erg uitgekeken en mag vandaag bekend gemaakt worden.

14 Oscarnominaties voor "La La Land" !

Na reeds 7 Golden Globes, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice, evenals de Prijs voor Beste actrice voor Emma Stone op het filmfestival van Venetië en de Publieksprijs in Toronto, maakt "La La Land", de nieuwe film van Damien Chazelle, nu ook geschiedenis met maar liefst 14 Oscarnominaties, een uniek record dat enkel geëvenaard werd door "Titanic" en "All Ab

Diamanten Award voor "De Premier"

Afgelopen weekend ontvingen regisseur Erik Van Looy en hoofdrolspeler Koen De Bouw de Diamanten Award uit handen van Peter Craeymeersch, initiatiefnemer en organisator van FilmFestival Oostende.  "De Premier" heeft immers de kaap van de 400.000 bezoekers overschreden.

"La La Land" winnaar van 7 Golden Globes

Na de prijs van Beste Actrice voor Emma Stone op het filmfestival van Venetië en de Publieksprijs op het filmfestival van Toronto, haalde de nieuwe film van Damien Chazelle (Wiplash) maar liefst 7 Golden Globes binnen tijdens de 74ste ceremonie, die in Hollywood plaats vond. 

Grote Prijs van de Jury voor Fien Trochs 'Home' in Les Arcs

"Home", de vierde speelfilm van Fien Troch, heeft de Grote Prijs van de Jury gewonnen op het Europees Filmfestival van Les Arcs (10-17 december). Het is voor het eerst dat een Belgische film er die onderscheiding krijgt. Via een videoboodschap bedankte Troch vanavond de jury, het festival en het publiek. Bij ons komt de film op 11 januari in de bioscoop. 

Transit 17: Belgische actie met internationale ambities

Tijd om eens een “andere” Belgische film te belichten die momenteel in productie is. Anders, omdat het interessante aan deze titel is dat het eigenlijk om een soort undergroundtitel gaat. Een robuuste actiefilm die grotendeels met privékapitaal bij elkaar is gefilmd. Doeners en durvers, daar kunnen er in de filmwereld niet genoeg van zijn.

"Lion" genomineerd voor vier Golden Globes waaronder Beste Film

De film "Lion", gebaseerd op een waargebeurd verhaal, is genomineerd voor maar liefst vier Golden Globes, waaronder de belangrijkste categorie Best Motion Picture Drama.

Moonlight genomineerd voor zes golden Globes

In Beverly Hills is bekend gemaakt dat de film "Moonlight" genomineerd is voor maar liefst zes Golden Globes in de onderstaande categorieën:

Pagina's