Filmnieuws

Titel afbeelding
Roger Moore overleden op 89-jarige leeftijd

Roger Moore, voor velen het best gekend als James Bond, is op 23 mei 2017 overleden in Zwitserland aan de gevolgen van kanker.  Zijn kinderen Christian, Deborah en Geoffrey maakten dit bekend op de Twitter-pagina van de acteur.  Hij overleed volgens het bericht “na een korte maar dappere strijd tegen kanker”.   Zijn kinderen hebben het in he

Winnaars van MOOOV Filmfestival 2017

"Centaur" van regisseur Aktan Abdykalykov heeft op het MOOOV Filmfestival de CANVAS Award voor Beste Film gewonnen. Dat heeft de internationale jury bekendgemaakt op de slotavond in Turnhout. "Hotel Salvation" van Shubhashish Bhutiani ontving de Behind The Scenes Award, een prijs die uitgereikt wordt door een jury samengesteld uit gedetineerden van de gevangenis van Merksplas.

Castingoproep langspeelfilm Eva Cools

Productiehuis Lunanime ('Le Ciel Flamand', 'Offline', 'The Team') is op zoek naar meisjes tussen 15 en 21 jaar van ongeacht welke afkomst voor 'Cleo", het langspeelfilmdebuut van Eva Cools,

Magische Opening voor "Beauty and the Beast"

Met 29.000 verkochte tickets realiseert de Disneyfilm "Beauty and the Beast" meteen de beste openingsdag voor een live-action adaptatie van een Disneyklassieker en ook beste openingsdag van 2017 in België. Een hele prestatie in een periode zonder schoolvakanties!

Einde voor Brussels Filmfestival ?!

Gestart in 1974, wijdt het Brussels Film Festival zich sinds 2003 aan de Europese cinema. In het hart van de Europese Hoofdstad, presenteert het Festival elk jaar bijna 100 Europese en Belgische kort- en langspeelfilms. Avant-premières maar ook ontdekkingen, kleine juweeltjes van de 7de kunst die het publiek nergens anders kan bewonderen en gratis voorstellingen in openlucht.

Verslag Oscars 2017 (met de winnaars, het verloop en het venijn in de staart...)

Wie ons op de voet volgt weet dat wij hard werken aan alles wat de (voorbije) Academy Awards betreft (maar toch nog wel even werk hebben hiermee...).

We mogen dan nog bijlage niet toe zijn aan de Oscars van 2017, hier alvast toch een lijstje met de winnaars...

Salman Rushdie schrijft pleidooi voor "Lion"

Schrijver Salman Rushdie schreef een opiniestuk op deadline.com waarin hij een hartstochtig pleidooi houdt voor de film "Lion". Hij vertelt ondermeer waarom een film over migratie nu meer dan ooit aandacht verdient.

Eerste Beelden van Cargo

Na zijn kortfilms "IJsland" en "Mont Blanc" (beide genomineerd voor het Filmfestival van Cannes), en zijn felbejubelde Canvas-serie 'Bevergem', is Cargo de eerste langspeelfilm van regisseur Gilles Coulier.  De film werd, net als 'Bevergem', geproduceerd door het productiehuis De Wereldvrede.

Opnames "Vele Hemels boven de Zevende" gestart

Regisseur Jan Matthys startte deze week met de opnames van "Vele hemels boven de zevende", de verfilming van de gelijknamige succesvolle debuutroman van Griet Op de Beeck. Naar de invulling van de personages uit het boek werd erg uitgekeken en mag vandaag bekend gemaakt worden.

14 Oscarnominaties voor "La La Land" !

Na reeds 7 Golden Globes, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice, evenals de Prijs voor Beste actrice voor Emma Stone op het filmfestival van Venetië en de Publieksprijs in Toronto, maakt "La La Land", de nieuwe film van Damien Chazelle, nu ook geschiedenis met maar liefst 14 Oscarnominaties, een uniek record dat enkel geëvenaard werd door "Titanic" en "All Ab

Pagina's